Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vrijdag 13 maart Internationale Dag van de Slaap

Aanstaande vrijdag is de Internationale Dag van de Slaap. Het thema is Sleep Well, Grow Healthy wat wijst op de relatie tussen goed slapen en een gezonde levensstijl.

De Internationale Dag van de Slaap wordt ieder jaar gehouden op de vrijdag voordat de lente begint. Het betekent dat deze dag dit jaar op vrijdag de dertiende valt. Het thema is dit jaar Sleep Well, Grow Healthy waarbij er op wordt gewezen dat een goede slaap belangrijk is voor jong én oud. In aanloop naar deze dag organiseert het Fonds Psychische Gezondheid deze week een zogeheten slaapchallenge voor slechte slapers. Via de site krijgen mensen die zich hebben aangemeld vanaf vandaag tips om beter te kunnen slapen. Het Fonds Psychische Gezondheid zegt deze actie te ondernemen naar aanleiding van een door hen gehouden enquête. Daaruit blijkt dat 61% van 1.000 mensen die een slaapenquête invulden al langer dan 2 jaar slaapproblemen heeft. 49% van de ondervraagden heeft doorslaapproblemen, 27% inslaapproblemen, de rest heeft andere slaapproblemen.

Nationale Slaapweek
De Internationale Dag van de Slaap bestaat sinds 2008 en is bedacht door de in de Verenigde Staten gevestigde World Association of Sleep Medicine (WASM). Iets ouder en uit Nederlandse koker komt de Nationale Slaapweek, een initiatief van de NSWO (Netherlands Society for Sleep Research). De Nationale Slaapweek begon oorspronkelijk in de week waarin de zomertijd begon, maar is - mede door toedoen van de internationale promotie van de Dag van de Slaap - iets naar voren getrokken. Het thema van de Nationale Slaapweek zal gaan over de relatie tussen 'slapen en verkeer'. De zomeritjd begint dit jaar op 29 maart.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten