Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Weg met dat snoer? Juist niet!

Door het snoer van eennlamp extra lang te maken en dat te gebruiken als ruimtelijk en decoratief element ontstaat een speciaal soort verlichting.

Snoeren voor verlichting worden, zeker in huiselijke kring, zoveel mogelijk aan het oog onttrokken. Dus een wit snoer tegen een witte wand of strak getrokken langs de plint of het plafond. Of, voor iedereen herkenbaar, als spaghetti weggewerkt achter een bank of kast. Het kan ook anders. Het Italiaanse designmerk Flos was kortgeleden te zien op op de Meubelbeurs Brussel waar meubelfabrikant Mobitec de snoeren van de verlichting meerdere malen langs de muren omhoog liet gaan. Het systeem heet niet voor niets String Lights. Op de bovengte foto wordt dat geaccentueerd door een speciale installatie met daarin Michael Anastassiades, de ontwerper van het systeem.Snoer van 22 meter
Het verhaal gaat dat Anastassiades zich voor dit ontwerp liet inspireren tijdens een treinreis door de continue elektrische bekabeling die hij zag, kijkend uit het raam. Hierdoor kwam hij op het idee om een lamp te maken met lange kabels waardoor je het probleem van stopcontacten op vreemde plekken voorkomt. Het resultaat is een product dat leverbaar is met een snoer tot 22 meter lengte. De kabels worden strak gehouden door speciale muurklemmen.


Kroonluchter
De Spaanse fabrikant Vibia (foto 2 en 3) gaat nog een stapje verder en gebruikt snoeren als ruimtelijke element die samen een '3D effect' geven. Met de Wireflow collectie kun je door de stroomkabels anders te hangen een bijzondere lamp laten ontstaan. Zo is het mogelijk om met de snoeren een bijzondere variant van een soort kroonluchter te creëren. Ondanks de enorme groottes die mogelijk zijn, blijft het geheel toch transparant. De Wireflow is een ontwerp van Arik Levy.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten