Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zalando ontving afgelopen jaren 35 miljoen subsidie

Online retailer Zalando blijkt jarenlang subsidie te hebben opgestreken van de Duitse overheid. Dat blijkt uit het ZDF-rogramma Frontal21 dat vanavond hierover een documentatie uitzendt.

Zalando ontving volgens het programma meer dan 35 miljoen subsidie. Zo kwam de deelstaat Thüringen met 22,4 miljoen euro over de brug voor de ontwikkeling van een logistiek centrum in Erfurt 22,4. Berlijn stak 10,6 miljoen euro aan investeringssubsidies en projectfinanciering in het bedrijf en de deelstaat Brandenburg fourneerde 2,5 miljoen voor een ander logistiek centrum. De onthullingen komen vanavond aan de orde in Die große Samwer-Show,  Die Milliarden-Geschäfte der Zalando-Boys bij de Duitse tv zender ZDF. ZDF deed het onderzoek samen met het Duitse blad WirtschaftsWoche.

Verliesgevend
Zalando is een van de succesvolste online bedrijven van de broers Oliver, Marc en Alexander Samwer. Onder de paraplu van incubator Rocket Internet hangen naast Zalando een groot aantal webwinkels waaronder de ook in Nederland actieve meubelwebshops Home24 en Westwing. Hoewel Zalando in de Duitssprekende landen net break even draait, leidt het als geheel al jaren verlies. Desondanks is het vrijwel zeker dat Zalando dit jaar genoteerd wordt aan de beurs van Frankfurt waardoor het verzekerd is van een forse kapitaalsinjectie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten