Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Zitmeubelfabrikant FM Munzer insolvent

De Duitse zitmeubelfabrikant FM Munzer heeft insolventie in eigen beheer aangevraagd, de Duitse variant van surseance van betaling. 

FM Munzer heeft zelf de insolventie bij de rechtbank aangevraagd en ook gekregen. De fabrikant krijgt nu acht weken de tijd om met een plan te komen om afgeslankt verder te gaan. Want er is een onbalans tussen kosten en baten, zo laat de Nederlandse agent Rien Looije weten. 'De rekeningen zijn en worden gewoon betaald, maar de kosten voor de huidige productie zijn te hoog. Er zullen een aantal mensen ontslag moeten krijgen om het geheel weer in balans te krijgen.'

Veel Duitse faillissementen
FM Munzer is in 1949 opgericht door de naamgever van het bedrijf Fritz Munzer. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk zitmeubelen en produceert ook voor glasfabrikant Leonardo meubelen voor hun label Leonardo Living. Begin deze maand kreeg FM Munzer een nieuwe directeur.
De fabrikant lijkt het zoveelste slachtoffer in de golf van tegenspoed waar een aantal bedrijven in de Duitse meubelbranche momenteel mee te maken heeft. Ook diverse matrasfabrikanten kampen met problemen, zo melden Duitse media.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten