Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Amerikaanse retailer Mattress Firm blaast beursgang af

De Amerikaanse bedden- en matrassenverkoper Mattress Firm trekt de geplande beursgang in omdat markt te volatiel zou zijn. Waarschijnlijk heeft het te maken met onrust bij moederbedrijf Steinhoff.

 

 

Mattress Firm kondigde begin 2022 aan naar de beurs te willen, maar ziet daar nu van af want volgens de retailer is het beursklimaat momenteel niet goed. Het niet doorgaan van de beursgang – die zo'n 100 miljoen dollar had moeten opleveren – komt kort nadat eind vorig jaar onrust ontstond bij moederbedrijf Steinhoff International dat bezig is om een miljardenschuld te herstructureren.

Grootste beddenretailer in USA
Mattress Firm is de grootste bedden- en matrassenverkoper in de Verenigde Staten en heeft daar zo'n 2.300 winkels. Het bedrijf werd in 2016 voor 3,8 miljard dollar gekocht door het beursgenoteerde Steinhoff en dat bleek bepaald geen gouden greep. Twee jaar later leek Mattress Firm af te stevenen op een faillissement en gingen 660 winkels dicht.

Problemen bij moederbedrijf Steinhoff
Moederbedrijf Steinhoff is al jaren in grote problemen. Eind 2017 bleek dat er op grote schaal was gesjoemeld met de cijfers waarna de koers enorm kelderde. Steinhoff was toentertijd na IKEA de grootste meubelverkoper ter wereld en is nadat het boekhoudschandaal aan het licht kwam al jaren bezig met het afstoten van complete meubelketens om te overleven. In diverse media wordt gesuggereerd dat het afblazen van de beursgang te maken heeft met onrust binnen Steinhoff.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten