Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beurs Heimtextil in Frankfurt afgelast

De in januari geplande beurs Heimtextil gaat niet door. De verslechterde omstandigheden rond de coronapandemie en de bijbehorende beperkingen liggen hieraan ten grondslag. Mogelijk wordt de beurs verschoven naar juni, tegelijkertijd met de beurzen Techtextil en Texprocess.
De beursorganisatie laat weten dat door 'de onvoorziene dynamiek in de ontwikkeling van de pandemie' en de daaruit voortvloeiende effecten het niet mogelijk is om in januari Heimtextil te laten doorgaan. Het betekent dat de beurs voor het tweede achtereenvolgende jaar niet doorgaat.

Beperkende maatregelen
Het zijn met name externe factoren die noopten tot het afgelasten van de beurs. Duitsland is recentelijk bestempeld tot risicogebied en dat betekent reiswaarschuwingen en internationale reisbeperkingen. Daarnaast hanteren sommige landen quarantaineverplichting bij terugkomst en wordt in Duitsland het 2G beleid (alleen toegang indien je bent gevaccineerd of hersteld bent na een coronabesmetting) voor steeds meer sectoren ingevoerd. In Duitsland lopen de besmettingscijfers sterk op en dat laat zich slecht rijmen met de oproep om contacten zoveel mogelijk te vermijden en tegelijkertijd een groot evenement te willen houden.

Mogelijk nieuwe datum
Mogelijkerwijs wordt Heimtxtil later dit jaar gehouden samen met de beurzen Techtextil en Texprocess die in Frankfurt op de agenda staan voor 21 t/m 24 juni 2022. Andere beurzen die voor latere tijd zijn gepland zoals Christmasworld, Creativeworld en Paperworld (eind januari) en Ambiente (11 t/m 15 februari) gaan vooralsnog gewoon door.

Tweede afgelasting op rij
Heimtextil is altijd de eerste in rij van een aantal grote Duitse beurzen zoals Domotex in Hannover (vloerbedekking) en de IMM in Keulen (meubelen). Op 22 november werd besloten dat Domotex in januari niet zal doorgaan. Ook voor deze beurs wordt overwogen om 'later in het jaar' iets te organiseren.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten