Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum-oprichter niet te spreken over Macintosh Retail

Oprichter Joop Steenbergen vindt dat de Macintosh Retail Group Kwantum heeft verkwanseld. Hij zou de winkelketen wel willen overnemen.

Joop Steenbergen vindt dat zijn nalatenschap niet goed wordt beheerd door de huidige eigenaar, zo laat hij weten aan De Financiële Telegraaf. Die eigenaar is de Macintosh Retail Group uit Maastricht, eigenaar en uitbater van onder meer de retailformules Invito, Manfield, Dolcis, Scapino en Steve Madden. Steenbergen (1938) verkocht de toenmalige Kwantum Hallen in 1986 aan Macintosh en ziet hoe de winkelketen steeds verder afglijdt. Dat doet hem pijn en hij geeft aan de keten wel te willen terugkopen.

Bijhandel verdwenen
Toen hij bijna dertig jaar geleden 48 winkels verkocht aan Macintosh, waren die volgens hem goed voor 250 miljoen gulden per jaar. Nu komen honderd vestigingen gezamenlijk tot een jaaromzet van 180 miljoen euro. Het oude Kwantum was sterk in tapijt, gordijnstoffen, verlichting en behang, maar zeker de ‘bijhandel’ van vroeger was een deel van het succes, zo vertelt Steenbergen. Door regelmatig grote aantallen branchevreemde artikelen te verkopen was het bedrijf verrassend en in feite een soort voorloper van Action, meent de oud-eigenaar.
Action is volgens Steenbergen inmiddels de grootste concurrent van Kwantum en ook Blokker en de Hema aten zich volgens hem door Action omzet afpakken.

Action grote concurrent
Steenbergen: ‘Action zet alle andere ketens op verlies. Ook Kwantum voelt dat en verliest veel geld.  Als het zo doorgaat, gaat Kwantum volgens hem ‘door het putje’. Hoewel Steenbergen denkt dat Macintosh op den duur af wil van de winkelformule, acht hij de kans niet groot dat hij Kwantum weer in handen krijgt. Toch kriebelt het wel om Kwantum weer om te toveren tot de formule waarbij een winkelopening voor verkeerschaos zorgde. Huidig Macintosh-ceo Frank de Moor is daar volgens hem niet toe in staat. ‘Die kan het niet. Die man heeft nauwelijks lef.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten