Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe eigenaren voor Praxis en Formido

Maxeda DIY, eigenaar van Praxis en Formido, worden verkocht aan de Franse investeringsmaatschappij Ardian en de Amerikaanse investeerder Goldentree.

Maxeda was in handen van investeringsmaatschappijen Cinven, KKR en Permira, die het concern vorig jaar in de etalage zetten. Daar zou toen 800 miljoen euro voor gevraagd, maar er werd geen koper gevonden. Nu zijn er dus wel kopers gevonden, dat wil zeggen dat uit de weinige gegevens die tot nu toe naar buiten zijn gekomen een verklaring van de Europese Commissie blijkt dat Ardian en Goldentree toestemming krijgen voor de overname van Maxeda.

375 winkels
Maxeda had een omzet van 1,3 miljard euro. Het is marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux, met ruim 375 winkels en bijna zevenduizend medewerkers. In Nederland bezit het bedrijf 141 Praxis-winkels en 81 Formido's. In België heeft Maxeda 143 Brico winkels en 11 vestigingen van Brico Plan It, een grote een zeer complete bouwmarkt.

Vendex KBB
Maxeda DIY is het laatst overgebleven deel van Vendex KBB, ooit een groot beursgenoteerd concern waaronder de Hema, V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller en MS Mode vielen. Het concern werd in 2004 voor 1,4 miljard euro van de beurs gehaald en in de jaren daarna in delen verkocht.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten