Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ruim 8% hogere omzet voor detailhandel in april

De detailhandel heeft in april 8,1% meer omgezet dan in april 2021, meldt het CBS. De omzetten bij woonzaken stegen en enigszins, bij kleding- en schoenenzaken was de stijging enorm.
 


De omzetcijfers van april zijn gerelateerd aan de cijfers van april 2021 toen er nog sprake was van een lockdown met de bijbehorende beperkingen zoals de gedwongen sluiting van winkels. Het is daarom voor de hand liggend dat de omzetcijfers van afgelopen april een stuk hoger zullen liggen dan in april vorig jaar. Zo haalden kledingzaken een 61% hogere omzet en schoenenzaken een plus van 57,6%. Meubelzaken deden het afgelopen april iets minder goed met een omzetplus van 8,3% (In maart nog 14%) en zaken in dhz-artikelen, vloeren en keukens boekten een plusje van 4,6% terwijl dat in maart nog 22,5% was.

Rustig bij woonwinkels
De cijfers geven aan dat het bij woonzaken rustiger wordt op de winkelvloer nadat sinds de coronabeperkingen van medio vorig jaar de uitgaven aan huis en tuin de pan uitrezen. Tegelijkertijd hebben woonwinkels een paar goede jaren achter de rug want al voor de coronacrisis gingen de omzetten omhoog.
 


Online omzetten kelderen
De online omzetten geven bijna een spiegelbeeld van de omzetten van de fysieke winkels, zo blijkt uit het staafdiagram hierboven. Ook hier ligt de verklaring voor de hand; pas eind april 2021 werd de lockdown opgeheven en konden mensen die maand dus niet naar fysieke wnkels en in april dit jaar wel. Vooral bij online winkels in non-food gingen de omzetten omlaag. Zo zakte de online omzet bij consumentenelectronica in april met ruim 26% en bij 'overige non-food' met bijna 29%. In maart waren de cijfers zelfs 33,3% en 33,1% in de min.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten