Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stakingen bij Forbo voorbij na nieuw bod voor loonsverhoging

De stakingen bij de Forbo fabrieken in Assendelft en Coevorden zijn voorbij nadat er een akkoord was bereikt over een loonsverhoging. Ook op andere onderdelen wordt de cao aangepast.

Stakers bij Forbo-Novilon in Coevorden. Foto: Brenda Heidinga.

Gisteren werd in Assendelft overeenstemming bereikt tussen de vakbonden en Forbo en in Coevorden kwamen beide partijen donderdagavond tot een vergelijk. Het loon van het personeel gaat structureel met 4% omhoog. Met terugwerkende kracht is dat 3% per januari 2019 en 1% per 1 juli. Volgend jaar komt daar nog eens 2,5% bij. De cao van Forbo Flooring geldt voor de 550 medewerkers van de fabriek in Assendelft en de cao van Forbo-Novilon geldt voor de 400 medewerkers van de fabriek in Coevorden. De cao geldt voor twee jaar.

Meer leden FNV
De nieuwe invulling van de cao, waarbij loonsverhoging voorop stond, kwam nadat in de week voor voor Pinksteren het werk in Assendelft werd neergelegd via estafettestakingen. In Coevorden werd  en vanaf pinkstermaandag gestaakt.
De FNV toont zich tevreden over het resutaat en meldt op haar site nog een succesje: bij Forbo-Novilon steeg het aantal leden in een paar weken van 80 naar 170.

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten