Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Studenten HMC presenteren hun werk tijdens beurs in Milaan

Negen net afgestudeerde studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) presenteren komende maand hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
 


Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam krijgen de kans om eigen gemaakte ontwerpen te presenteren op Masterly – The Dutch in Milano, een plek waar zo'n vijftig Nederlandse bedrijven, ontwerpers, kunstenaars, architecten, ambachtslieden en galeries zich presenteren als onderdeel van de megabeurs Salone del Mobile. De studenten kunnen daar kennismaken met een internationaal publiek en op zoek naar bedrijven om mee samen te werken. En om kopers te vinden voor hun zelf ontworpen en gerealiseerde producten.
 Oude en moderne kunst
Meubelmaker Louen Buurman (foto hierboven) maakte een kastje van massief hout en gefineerd plaatmateriaal met een zwart stalen onderstel. In het front zijn de contouren van het beeld ‘De Denker’ van kunstenaar Auguste Rodin in Amerikaans noten latten met behulp van CNC uitgefreesd. Met deze optische illusie wil Buurman moderne en oudere kunst met elkaar samenvoegen.


 

Minimalistisch kastje
Marc Hoogendoorn ontwierp de Sofa Table, een minimalistisch kastje met een volledig rond gemaakt onderstel verbonden met half hout verbindingen en doorlopende regels. Daarop staat een romp met doorlopende nerfrichtingen met drie klepjes. Het kastje is gemaakt van eikenhout en afgewerkt met skylt.

Historische plek
Andere door het HMC geselecteerde deelnemers zijn Amber de Jong, Kees Dekkers, Sarah Koopman, Ruben van Jaarsveld, Guus Schouman, Gilbert de Jonge en Youri van Lingen.
Zij, en alle andere deelnemers van Masterly – The Dutch in Milano, zijn van 7 t/m 12 juni te vinden in het historische Palazzo Francesco Turati, een tussen 1873 en 1976 gebouwd paleis. Te zien op de bovenste foto, genomen tijdens de editie van 2019.

Meer informatie: www.hmcollege.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten