Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Studenten HMC zijn beste meubelmakers van Nederland

Guus van Velthuijsen, ex-leerling van het HMC in Amsterdam, is winnaar geworden van de wedstrijd WorldSkills Netherlands in de categorie Meubelmaker. Eerstejaars Bauke-Jan Beverloo werd tweede.

 

Winnaar Guus van Velthuijsen (l) en Bauke-Jan Beverloo voor hun werkstuk van de finale.

Guus Velthuijsen herhaalde zijn prestatie van vorig jaar toen hij ook al 'Nederlands kampioen' werd tijdens WorldSkills Netherlands, een nationale wedstrijd voor mbo-studenten. Hij volgde zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam, is inmiddels afgestudeerd en heeft zich gevestigd als zelfstandig meubelmaker. Door zijn prestatie mag hij nu deelnemen aan de internationale wedstrijd WorldSkills die van 22 tot en met 27 augustus in Rusland wordt gehouden. Bauke-Jan Beverloo die de tweede plaats behaalde is eerstejaars en volgt een BBL opleiding aan het HMC in Rotterdam.

Skills Heroes
WorldSkills Netherlands is onderdeel van Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo’ers. Het is een initiatief van de stichting WorldSkills Netherlands ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. De wedstrijden worden in samenwerking met verschillende partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen en geven jongeren de kans om te excelleren in hun vak.

Diverse HMC-deelnemers
De wedstrijden bestrijken een groot aantal studierichtingen en studenten van het HMC deden tot nu toe aan verschillende wedstrijden deel. Zo was er eerder deze maand een tweede en vijfde plaats voor HMC-studenten die meededen aan de nationale finale Interieuradviseur en vorige week een virde plaats bij de wedstrijd Verkoopspecialist.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten