Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van Gogh op de muur en in bed

Een bloeiende pruimenboomgaard op de muur of een amandelbloesem op bed, het kan met behang van BN Walls en een dekbedovertrek van Beddinghouse.
 


Vier jaar geleden lanceerde BN Walls behang waarbij gebruik werd gemaakt van elementen uit schilderijen van Vincent van Gogh. Daarmee trok het bedrijf wereldwijd aandacht en het werd een enorm succes. Nu introduceert de behangfabrikant wederom een collectie waarbij wordt geput uit een drietal schilderijen van de wereldberoemde schilder. Een daarvan is Bloeiende pruimenboomgaard, waarbij Van Gogh zich liet inspireren door een werk van de Japanse kunstenaar Hiroshige.
 


Digitaal schilderen
De officiĆ«le introductie van de collectie vond plaats tijdens de recentelijk gehouden beurs Heimtextil en trok veel aandacht. Op de bovenste foto hangt links een kopie van het originele schilderij en rechts een uitvergroting waarop de takken en een paar bloesems zijn te zien. Deze zijn gebruikt en in veelvoud digitaal vermenigvuldigd om te komen tot de afbeelding op het linkerpaneel, takken met bloesems. Zo is het als behang nu leverbaar. Naast het digitaal vermenigvuldigen van takken en bloesems is er ook een variant waarbij het kenmerkende rood vervangen is door groen, zie de foto hierboven.
 


Met Vincent naar bed
Tijdens dezelfde beurs introduceerde bedtextielleverancier Beddinghouse ook een aantal producten waar schilderijen van Van Gogh aan ten grondslag liggen. Onder meer het schilderij met bloeiende amandelbloesem (met het kenmerkende blauw als achtergrondkleur) zal verkrijgbaar zijn als dekbedovertrek. Hetzelfde geldt voor het schilderij Zonnebloemen in vaas. Wie het helemaal 'persoonlijk' wil maken kan kiezen voor een zelfportret van Van Gogh. Nog even geduld: de zonnebloenen zijn nog niet in bloei en zijn, net als de andere afbeeeldingen, pas dit najaar beschikbaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten